Nigor er vel ikke særlig godt kjent her i Norge. Spix er deres ekstrem telt med 13.55 mm Dac stenger. Vanvittig tykke! God takhøyde, assymetrisk innertelt, abnormt store ventiler og skal tåle mye vind.
I Norge er det XC-sport som er importøren, jeg ringte inn da jeg ikke fant noen som hadde det i sin butikk. Ble etterhvert satt over til en som het Sjur. Han var usedvanlig flink og kunnskapsrik. De har to butikker, Piteraq – Tinder & Banditter – avd. Sandvika Storsenter og en i Oslo. For meg var Sandvika den nærmeste. Han skulle legge av et telt til meg der. Koblet først hvem Sjur var når de i butikken sa han hadde vært med å utvikle teltet. Sjekket på nettet og Sjur Mørdre er daglig leder i XC-sport og har brukt det/bruker det på sine krysninger av Grønland. Han har krysset Grønland over 11 ganger! Det lover bra for fortsettelsen.
De skriver på sin hjemmeside:”Spix er Nigor sitt nyeste ekspedisjonstelt som bruker en nyutviklet Gorlyn 40 duk med DAC sine splitter nye PL 13.55 stenger. Gorlyn 40 er en 40 denier 6.6 Nylon med en rivstyrke på 18 kg+. De nye stengene er 45% stivere enn 11mm stenger, men veier 7% mindre. Sammenlignet med DAC sine NSL 9.6mm stenger er PL 13.55 bare 1/3 tyngre, men er dobbelt så sterke og tre ganger så stive. Så både materialer og stenger er fullspekka for uvær.”
Er alltid skeptisk til slike vindtester, vind og vindkast, laminær eller turbulent vind, retning etc gjør at slike oppsett blir mere av underholdningsverdi. Slik som her viser de heller ikke hva som skjer når det knekker sammen, og om stengene knekker, eller at det bøyer seg oppigjen slik som mange SL telt gjør. Vil tippe at stengene knakk siden det ikke blir vist. Slik sett er doble stenger bedre og tyngre alternativ.
Praktisk bruk i dårlig vær syns jeg gir mere info, og på et slikt telt vil også snø være med på å bidra. Det er vel også grunnen til at jeg slår opp telt hjemme når det er vind og snø. Lærer mye av det.
Vekt på stangposen med reservehylsa. Det følger med gode DAC plugger, og 6 Snøplugger av god kvalitet, vekt på alt plugger er 540 gr. Bare snøpluggene veier 280 gram.
Tråd på glidelåser, så du slipper lyd fra disse når det blåser. Gode strammere på teltstengene. Store gode løkker for å bruke ski/staver til å feste med, og du får snøpluggene langt ned. Gode poser med låsing
Enormt stor inni, og de største ventilene jeg har sett. To dører, en på siden, og en i front alla Nallo. Myggnetting i ventiler. Finmaskede for snø
Masse dype gode lommer langsveggene. Vekt har ikke vært fokus og det er bra.
Ventilene er nesten på størrelse med et Ringstind 1-2SL med 75×67 cm og det er den minste ventilen!
Selv Downmath 9 LW blir liten inni teltet. 62-75 cm plass til overs. Selv de med allergi mot skrånende telt som @Bjørn J hadde likt dette.
Her sitter jeg på tvers i innerteltet, det har bredde på 205 cm og jeg får ikke teltduken i hode selv i stoltrekket! Første telte til fjellbruk som jeg kan sitte slik og ha brenneren i ytterteltet
Eneste negativ jeg har etter førsteinntrykket, er at pakkposen er alt, alt for liten, hjelper ikke med ekstra stropper, når du sliter med å få teltet nedi i utgangspunktet. Har ikke med vakuumpakker på tur, og i felt er det vanskeligere å pakke 100% når det også er is og snørester på teltet. Veldig rart når resten av teltet virker så gjennomtenkt og 10 cm større pose hadde ikke kostet noe som helst. De bruker nok pulkpose tipper jeg. Blir nok å sy om eller kjøpe en Hilleberg pose, hvis jeg ikke kommer over en TNF ve 25 pose.
Tar jeg vekk snøpluggene, er vekta 5,6 kg og det er innafor før jeg eventuellt bytter stengene til 3 sesongersbruk. Hvilke stenger det blir får jeg sjekke litt ut 8/9 mm eller karbon?
Skal slå det opp i helga om været står meg bi, må få det godkjent før Keron 3 GT blir lagt ut for salg. Hadde vært ekstra artig å slå opp begge samtidig.
0 kommentarer