Da startet jeg tidlig med å finne ut om ukedag eller helg passet best, alle tilbakemeldinger ble tatt hensyn til når kurset ble lagt ut.
I fjor kom bare ei, så målet var å få et betydelig større antall
Startet dagen før, men brygga var ikke ute, prøvde å ordne det.
Kom ei regnskur rett før.
Vi hadde stranda for oss selv.
Brygga satt helt fast på land, da vannet har vært høyt, og nå er veldig lavt,
Laget egen is, og brukte en dregg til å forankre den med. 2 bamseunderlag, og en luftmadrass.
Da ble badekurset gjennomført. Antall deltagere doblet seg fra i fjor!
Nyttig læring med hvordan du flyter, dvs at du bikker fremover, få tak i kastelina, og hvor kort du faktisk kaster! Og hvor stram skrittstroppen – som avgjør hvor høyt du flyter. Flytebrygga hadde blitt landfast, så alternativ «is» med flytemadrass ble brukt, og gjorde samme nytten.
Tekst fra DNT Vansjø:
Hei til alle glade turskøytere.
Sommeren er ugjenkallelig på hell og vinteren nærmer seg. Det betyr at det er på tide å forberede turskøytesesongen. Øvelsen tar ca 2 timer.
Hensikten med et plumpekurs er at flest mulig skal få muligheten til å trene på noen scenarier der du får testet skøytesekken og tilhørende utstyr mens det fortsatt er litt varme i vannet. Dette er fin trening ift en tilsvarende situasjon når det er is på vannet, samt at en blir oppmerksom på en del momenter som må oppleves “live”.
For å få full nytte av øvelsen må du kle deg med tilnærmet det utstyr/tøy som du har om vinteren på isen, også hjelm og votter. Alle tar med egen ryggsekk med skrittstropp hvor du i sekken har pakket komplett tøyskift i vanntett pose, samt tilhørende ispigger, kasteline og staver. Skøytene kan være igjen hjemme.
Momenter vi skal øve på:
• Hvordan fungerer sekken som ekstra oppdrift?
• Selvredning
• Kameratredning ved bruk av kasteline
• Varsling ved uhell på isen
Praktisk gjennomføring
Vi innleder med litt teori; pakking av sekk, hvordan bruke utstyret, hva gjør du om du går gjennom isen. Èn og èn hopper ut fra brygga på Vaskeberget, «gjør de rette tingene riktig» og entrer opp på brygga igjen (kanten på flytebrygga er «iskanten»).
Det er et viktig moment at vi observerer de andre på kurset og lærer av hverandre. Erfarne turskøyteledere vil sikre en trygg gjennomføring og bistå og informere underveis dersom noen får utfordringer.
Hvis det er behov for å justere sekken for å få riktig/ønsket oppdrift er det mulighet for flere «plumpinger».
Alle deltakere har ansvar for å ta en selvstendig vurdering av egne ferdigheter og risiko ved å delta på en slik øvelse.
Bilder med meg på er tatt av Eyvind A. Holt.
Ble en del justering av utsyr og “hvalross teknikken pluss sparke med beina er kjekk å kunne. Her var det mer friksjon også.
Innlegget på Facebook.
.
Flott solnedgang.
Så da er det bare å tørke utstyret, og gjøre seg klar til en ny sesong🤩
0 kommentarer